Reglement

REGLEMENTEN (update januari 2019)

Ergometerwedstrijden zijn roeiwedstrijden en vallen derhalve onder het Reglement voor Roeiwedstrijden.

Wij verwijzen daarom, behalve waar onderstaande bepalingen anders vermelden, naar deze KNRB reglementen.

Reglementen

 1. Geroeid wordt op de door de organisatie geleverde ergometers, type Concept II model D. De instelling van de windschuif is naar eigen keuze, maar mag gedurende de race niet veranderd worden.
 2. Wedstrijden zijn races van 20 min (of 10 minuten voor junioren competitie), waarbij de afgelegde afstand bepalend is voor de uitslag. Voor de categorie Elite, Lichte Elite, SB, LSB, D Elite, LD Elite, DSB, LDSB en J/M 18 zijn de races over een afstand van 6000 meter. Hierbij is de snelste tijd bepalend voor de uitslag.
 3. Voor de lichte categorieën gelden de volgende maximum gewichten: voor heren 75 kg en voor dames 61,5 kg.
 4. Bij de Masters kunnen subcategorieën samengevoegd worden bij geringe deelname. Ook is op verzoek uitbreiding van het aantal subcategorieën bij de Masters mogelijk.
 5. De verkorte startprocedure zal gehanteerd worden. Roeiers die te vroeg starten kunnen maximaal 15 strafseconden krijgen.
 6. Bij materiaalpech gedurende de eerste 15 seconden na de start mag opnieuw gestart worden, e.e.a. naar het oordeel van de jury.
 7. De prijsuitreiking zal per categorie plaatsvinden, zo spoedig mogelijk nadat de laatste deelnemer uit de categorie geroeid heeft of zoals organisatie inplant.
 8. De deelnemers worden geacht te roeien in hun officiële clubtenue.

Reglement wereldrecord prijzen

 1. Een deelnemer aan de  Amsterdam World Ergohead die tijdens die wedstrijd het wereldrecord over 6000 meter in de beste tijd 1x verbetert, verdient daarmee € 1.000,-.  Het wereldrecord is zoals bepaald door de organisatie en vermeld op de Amsterdam World Ergohead website onder het kopje records (wereldrecords).
 2. De prijs wordt slechts eenmaal per categorie uitgereikt. Indien twee of meer deelnemers hetzelfde wereldrecord verbeteren, krijgt de snelste van hen de prijs uitgereikt.
 3. Een deelnemer kan maximaal € 1.000,- prijzengeld krijgen.
 4. De prijs wordt uitgereikt voor een wereldrecord over 6000 meter bij zware heren, zware dames, lichte heren en lichte dames, zoals vermeld op de Amsterdam World Ergohead website onder het kopje records (wereldrecords).
 5. Iedere deelnemer die op een reglementaire wijze als lichte roeier is ingewogen dingt mee naar de wereldrecordprijs in de lichte categorie, zoals vermeld op de Amsterdam World Ergohead website (wereldrecords).

Medische aanbeveling
Als u zich op de dag voor of op de wedstrijddag niet goed voelt, of als u onlangs ziek bent geweest, raden wij u aan niet mee te doen aan de wedstrijd. Indoor races vragen het maximale van iemands vermogen en de organisatie Amsterdam World Ergohead neemt geen verantwoordelijkheid voor ziekte of verwondingen als het gevolg hiervan. Mocht u twijfelen, vraag dan om medisch advies voordat u start.