Friendship Sports Centre

FRIENDSHIP SPORTS CENTRE

Voor de 21e editie maken we weer gebruik van de bijzondere locatie: het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord! We kijken er nu al naar uit om jullie daar op zondag 28 januari te ontvangen!

Adres: Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam

Het Friendship Sports Centre is het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Er zijn twee voetbalvelden, een sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Een topsportomgeving met meer mogelijkheden dan ze ooit hebben durven dromen. Sporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles.

Ook voor sporters zonder beperking zijn de faciliteiten ideaal. De Ergohead vindt plaats in de sportzaal: een ruime en lichte zaal in een prachtig pand.

De basis van het Friendship Sports Centre is gelegd door Only Friends; een in 2000 opgerichte sportclub, speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Oprichter Dennis Gebbink heeft een droom: het realiseren van een sport- en spelcentrum voor kinderen met een handicap of chronische ziekte. Tien jaar na de oprichting van Only Friends komt zijn droom uit en wordt het Friendship Sports Centre geopend.

Nu zorgt Only Friends ervoor dat ruim 600 kinderen en jongeren met uiteenlopende beperkingen een gezonder en gelukkiger leven leiden doordat ze een eigen sportclub – Only Friends – en clubhuis – het Friendship Sports Centre – hebben waar ze zich thuis voelen. Sport en sociale contacten, onmisbaar voor ieder kind, is nu ook voor hen weggelegd.

friendship-sport-centre-logo